Alutec - Nantoin
Case Study Alutec - Nantoin

Garantera legeringens kvalitet med ROMER Multi Gage

Företaget Alutec, medlem i den internationella Aluthea-gruppen (www.aluthea.com) är specialist på gjutning av lätta legeringar. Huvudområdet för verksamheten är relaterade till elmaterial. Alutrec arbetar också direkt med de viktigaste europeiska biltillverkarna och deras underleverantör. Varje år omvandlar ungefär 80 personer 1 000 ton aluminiumlegering och tillverkar 400 gjutna modeller. Tillverkningstakten ligger någonstans mellan 100 delar per år och 1 000 delar per dag.

Tillverkningsprocessen inom aluminiumgjutning är indelad i tre mycket enkla moment: materialet måste smältas, hällas manuellt i en metallform med hjälp av en skopa eller en robot och sedan ska formen tas bort när materialet har stelnat. Resultatet är en pressgjuten del. Värmebehandling gör det möjligt att förbättra legeringars mekaniska egenskaper genom modifiering av den metallurgiska strukturen.

Alutrecs huvudteman är att garantera legeringens kvalitet och underlätta driften samt att ha de bästa arbetsförhållandena. Därför är det ingen överraskning att upptäcka en spektrometer för regelbunden övervakning av den kemiska sammansättningen hos legeringar eller en maskinpark som enbart består av elektriska ugnar som garanterar metallurgisk kvalitet och arbetsförhållanden. Intern hantering av alla tillverkningssteg, som tillverkning och målning, är lika viktigt som kundservice.

För att bättre möta kraven från viktiga entreprenörer har Alutrec haft en teknik- och design-struktur under många år. Konstruktörer utformar produkterna och alla de nödvändiga verktygen (form, klippverktyg) tillsammans med kunden vilket är till nytta för produktionen. Alutec utför också dator-simulerad lastning för att säkerställa kvaliteten hos de producerade delarna.

Metodavdelningen utför de första smältningarna som möjliggör produktion av verktygen. Verifiering av överensstämmelsen med den...

Kontakta oss

Kontakta oss

Kontaktvägar

» Kontakter

» Kontaktformulär

» E-post

Tel: +46 16 160800Print Print