Mediameddelanden

Hexagon Manufacturing Intelligence uppgraderar sitt utbud av skanningprober

9 Juni 2016

Den nya versionen av skanningproberna i serien HP-S-X1 är ännu robustare och erbjuder högre systemflexibilitet

Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar nya versioner av de kompakta proberna för taktil avkänning i HP-S-X1-serien. HP-S-X1 har ett nytt lagringssystem som förbättrar ledernas repeterbarhet, och proberna i serien kan nu utrustas med horisontella mätspetsar utan att modulen behöver bytas ut – vilket ger ökad flexibilitet.

De externa måtten är små och mätspetsarnas längd kan uppgå till 225 mm, därför kan HP-S-X1 proberna användas i koordinatmätmaskiner (CMM) för att utföra mätningar långt inne i ett arbetsstycke. De magnetiska gränssnitten kan användas för automatiska byten av mätspetsar och stöder alla standardtyper av inspektion, som mätning med enpunktskontakt, självcentrerande mätning och kontinuerlig höghastighetsskanning. Datainsamlingen kan utföras snabbt och exakt på alla slags ytstrukturer.

HP-S-X1- serien med taktila skanningprober omfattar även HP-S-X1C, som är en centralt monterad version för mätningar med hög stabilitet, samt modellerna HP-S-X1S och HP-S-X1H som gör det möjligt att använda ett indexerande probehuvud för bättre åtkomlighet. I de senaste versionerna kan modellerna HP-S-X1C och HP-S-X1H utrustas med horisontella mätspetsar på upp till 100 mm, och HP-S-X1S kan hantera horisontella mätspetsar på upp till 20 mm utan att byta moduler. Genom standardgränssnittet kan alla prober användas på probehuvudena från Hexagon.

”De senaste versionerna av skanningproben HP-S-X1 har vidareutvecklats för att öka hållbarheten och ge en mer flexibel inställning utan att modulerna behöver bytas ut”, förklarar Micha Neininger som är Product Manager – Sensors på Hexagon Manufacturing Intelligence. ”För att uppnå en lika stor bredd av mätspetsar som denna brukar det krävas ett system med flera moduler. Med serien HP-S-X1 sparar användarna in tiden som det brukar ta att byta moduler och kan alltid använda den bästa konfigurationen för ett jobb, utan att kompromissa.”

De senaste versionerna av den kompakta skanningproben HP-S-X1 kan beställas online i alla länder från och med nu. Du kan få mer information hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon.


Om Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten. Se HexagonMI.com för mer information.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationerDownload
 

DownloadPrint Print